PersonvernerklĂŠring

Denne personvernerklÊringen gjelder for personopplysninger som registreres i forbindelse med ditt kundeforhold til Vissi AS som er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn. Kontaktopplysninger finner du pÄ www.vissi.no

Sist endret: 1.11.2021

Finn ut mer

1. FormÄlet med Ä samle inn personopplysninger

For Ä kunne levere strÞm til deg trenger Vissi personopplysninger for deg som kunde slik som navn, adresse, mobiltelefonnummer, epostadresse og fÞdselsdato. FÞdselsdato blir brukt til Ä hente inn ditt personnummer og de siste 5-sifrene i personnummeret er kun registrert skjult i vÄrt kundesystem uten at noen kan se dette. Det er myndighetspÄlagt Ä hente inn personnummer i forbindelse med Elhub som er et sentralt IT-system for kraftmarkedet i Norge.

FormÄlet med Ä behandle personopplysningene er for Ä kunne oppfylle vÄre leveranser og avtaler med deg. Slik ivaretar vi bÄde dine og vÄre interesser. Videre kan personopplysningene benyttes til Ä sende deg kommunikasjon, som for eksempel SMS i forbindelse med strÞmbrudd eller i forbindelse med avtaletidspunkt nÄr det skal gjÞres arbeid som berÞrer deg.

Behandlingen av dine personopplysninger skjer i trÄd med samtykkene du har gitt og blir

behandlet i henhold til personopplysningsloven, bokfĂžringsloven og eventuelle andre relevante lover.

2. Hvilke opplysninger samles inn

Vissi behandler personopplysninger som du har oppgitt ved registrering av kundeprofil. Ønsker du Ä endre disse opplysningene gjÞr du det ved Ä logge deg inn pÄ «Minside» via vÄr hjemmeside eller ved Ä kontakte kundeservice.

Vi behandler ogsÄ opplysninger om din strÞmleveranse slik som tidspunkt for avbrudd, mÄleverdier time for time, samt all korrespondanse mellom deg og Vissi. Din respons pÄ epost og SMS-utsendelser og innlogget aktivitet pÄ «Minside» kan bli lagret.

3. Hvordan vi benytter dine opplysninger

Vi benytter personopplysningene du selv har oppgitt for Ä kunne oppfylle vÄre avtaler med deg. Det gjelder for eksempel utsendelse av faktura, varsling i forbindelse med strÞmbrudd, osv.

NÄr du har en avtale med Vissi om besÞk av tilsynet eller annet arbeid som skal gjÞres hos deg, sÄ vil du alltid motta en bekreftelse pÄ SMS og/eller e-post. I forkant av besÞket vil du kunne motta timepÄminnelser pÄ SMS om avtalen din.

I trÄd med dine samtykker til kommunikasjon vil Vissi kunne sende deg nyhetsbrev, tilbud og annen type mÄlrettet kommunikasjon som Vissi mener er relevant for deg. For eksempel kan slik kommunikasjon sendes per brev, SMS, e-post, eller i andre digitale kanaler.

4. Hvem deler Vissi opplysninger med (utlevering)

Personopplysninger som du registrerer hos Vissi utleveres ikke til andre virksomheter eller organisasjoner uten at du har gitt et frivillig, aktivt og informert samtykke til utlevering.

5. Hvem behandler dine personopplysninger (databehandlere og underdatabehandlere)

Vissi benytter seg av kundesystem andre systemer for Ä kunne ivareta ditt kundeforhold med Vissi. Behandlingen av dine registrerte personopplysninger reguleres av en Databehandleravtale inngÄtt mellom Vissi og gjeldende leverandÞrer.

6. Endringer

Vissi kan endre samtykkevilkÄr og personvernerklÊring for Ä fÞlge nye rettslige krav, og pÄ grunn av endringer i vÄr egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever ditt samtykke vil du bli bedt om Ä samtykke til nye vilkÄr nÄr du logger deg inn pÄ «Min side».

7. Dine rettigheter

Du kan nÄr som helst redigere dine kontaktopplysninger og trekke tilbake eller gi samtykke til kommunikasjon nÄr du er logget inn pÄ «Min side» via vÄr hjemmeside. Som innlogget bruker har du innsyn i dine personopplysninger og dine avtaler. Ønsker du Ä fÄ tilsendt alle personopplysninger Vissi har lagret om deg mÄ du kontakte kundeservice. Dersom du etter opphÞrt kundeforhold vil kreve at dine personopplysninger skal bli slettet, kan du kontakte kundeservice. Dersom du krever dataportabilitet, som er retten til Ä ta med seg egne personopplysninger til en annen virksomhet, gjelder denne retten kun personopplysninger som du selv har gitt til Vissi. Det vil si kontaktinformasjonen din.

8. Sletting av personopplysninger

Vissi lagrer kundeinformasjon og sakshistorikk sÄ lenge du er kunde hos oss. Dersom du ikke lenger er aktiv kunde kan du be om at personopplysningene slettes.

Du kan nÄr som helst etter opphÞrt kundeforhold be om at dine personopplysninger slettes. Det vil imidlertid bety at du mÄ registrere deg pÄ nytt dersom du pÄ et senere tidspunkt Þnsker Ä bli kunde igjen.

9. Google Analytics

AnalyseverktĂžyet Google Analytics sporer og rapporterer om trafikken pĂ„ nettsidene til Vissi. Ved Ă„ se pĂ„ brukermĂžnster til besĂžkende, kan vi lĂŠre hvordan brukere forholder seg til innholdet vĂ„rt. Du kan selv reservere deg mot bruk av cookies fra Google Analytics. Les mer om Google Analytics’ personvern her.

10. Kundeservice

Har du spÞrsmÄl om dine personopplysninger eller Þnsker innsyn, ta kontakt med kundeservice. Kontaktopplysninger finner du pÄ www.vissi.no

10. Personvernombud

Har du spÞrsmÄl om eller er uenig i hvordan Vissi AS behandler personopplysninger, kan du ta kontakt med kundeservice.

Du kan klage pÄ hvordan Vissi AS behandler dine personopplysninger til Datatilsynet.

E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: 22 39 69 00.